Wat begeleiders zeggen over werken bij Ons Thuis

"Je mag hier werken vanuit je gevoel"

Babette van Deursen, begeleider

“Hiervoor werkte ik bij een grote zorginstelling. Daar was weinig tijd voor de bewoners. Alles moest vlug vlug onder tijdsdruk met veel administratieve rompslomp. Daar werden de bewoners niet gelukkiger van.”

“Ik was toe aan een kleinschalige werkplek. Ik hoopte op een uitdaging, waar ik er meer kon zijn voor de bewoner en écht iets kon betekenen.”

“Werken bij Ons Thuis is de beste keuze die ik gemaakt heb. Het voelt als thuis komen. Je werkt in zo'n huiselijke en gezellige sfeer. Je mag echt jezelf zijn. Ieder mag haar eigen ‘werkstijl’ hebben, als je maar blijft kijken naar wat de dames nodig hebben. Je mag hier werken vanuit je gevoel, afgestemd op het moment.”

"Er is ruimte om een weg te vinden"

Willeke Snijders, teamleider en begeleider

“Ik heb een baan waarin ik de tijd heb om de dames te begeleiden. Het draait hier echt om hen. Ik vind uitdaging in het niveau en karakters van de dames. Het werk is heel divers en niet altijd makkelijk, maar wel met ruimte om een weg te vinden. Ik werk nooit alleen en kan altijd terugvallen op mijn collega’s en de ouders.”

"Het is hier vaak rustiger dan bij mij thuis"

Bart Brabers, begeleider

“Voor ik hier kwam werken, had ik een leuke baan bij een grote organisatie. Ik besloot om toch te solliciteren. Vooral omdat het hier zo huiselijk is. Er heerst een thuisgevoel, waar je je veilig voelt.”

"Hier werken levert mij plezier, warmte en rust op. Het is hier vaak rustiger dan bij mij thuis. Ik krijg hier de ruimte. Je mag hier liefde geven en dat krijg je zeer zeker terug van de dames."

"Er wordt gewerkt met liefde en aandacht"

Regina Bukkems, begeleider

“Ik ben moeder van 4 jongens. Zorgen zit in mijn karakter. Toen er weer wat meer tijd was om te werken, zag ik een advertentie staan. Ik ben ook de overbuurvrouw van Ons Thuis. Dus mijn interesse was gewekt.”

"Ons Thuis is een warm bad. Er wordt gewerkt met liefde en aandacht. We hebben een hecht team. Samen proberen we Kim, Maud en Suzan te geven wat ze nodig hebben. Goede verzorging, lekker eten, wandelen, fietsen, zwemmen, muziek, knuffelen, spelen. We proberen ze te laten voelen dat ze waardevol zijn. Ik ervaar het ook als een uitdaging om Suzan, Maud en Kim te laten groeien. "

"Ik kan echt mezelf zijn op mijn werk. Ik vind het een superfijne werkplek met allen die betrokken zijn bij Ons Thuis.

Is het niet lastig om voor ouders te moeten werken?