Veelgestelde vragen

Is het niet lastig om voor ouders te moeten werken?

Juist niet. Door samen te werken met de ouders, kom je snel bij de kern van een kind. Dat belang staat voorop. Poespas en randzaken doen er niet toe bij Ons Thuis. De zorg voor het kind staat centraal.

Ik ben onbekend met het niveau van de mensen, is dat bezwaarlijk als ik bij Ons Thuis wil werken?

Je wordt geholpen om er snel bekend mee te raken. Je werkt altijd met z’n tweeën. En de verantwoordelijkheid ligt bij de ouders, wat jou veel ruimte geeft om te leren. Twijfel je? Kom dan gewoon een keertje vrijblijvend kijken. Spreek af met de teamleider >

Hoe zit het met werktijden?

Je kunt parttime werken bij Ons Thuis. Overdag zijn onze kinderen naar de dagbesteding. De meest zorg concentreert zich dus in de avonden en weekenden. Dat is handig als je jonge of juist oudere kinderen hebt of student bent. Maar ook als je graag flexibel werkt op dagen dat het jou uitkomt.

Wat doen jullie zoal door de dag heen?

We doen de normale dingen die iedereen thuis doet. Bijvoorbeeld koken, slapen, wandelen, fietsen, zwemmen, zingen, wassen en koffie drinken. Er is genoeg tijd om er gezellig op uit te gaan in Deurne en omstreken.

Hoe is het huis ingedeeld?

Alle kinderen hebben hun eigen kamer die aangepast is op hun specifieke behoeftes. Er zijn drie gemeenschappelijke ruimtes: een keuken, een woonkamer en een snoezelruimte. Er is een verwarmd binnenzwembad, een ballenkamer en een grote tuin. Kortom: bij Ons Thuis is er ook fysieke ruimte.

Wat voor mensen werken er bij Ons Thuis?

Het team van Ons Thuis is divers. We hebben mensen die opgeleid zijn als HBO Z-verpleegkunde en eerder gewerkt hebben bij grote instellingen. Maar ook MBO-ers met een andere zorgrichting. En mensen zonder opleiding, maar met natuurtalent.

Ook studenten vinden bij ons een fijne en leerzame werkplek waar ze veel ervaring kunnen opdoen. Studeren en werken bij Ons Thuis blijkt telkens opnieuw een ideale combinatie.

We hebben inmiddels een groot netwerk waar we op kunnen rekenen.

 

 

Benieuwd naar de ontstaansgeschiedenis?