Wat is Stichting Ons Thuis?

Het thuis van Suzan, Kim en Maud

Suzan, Kim en Maud zijn drie dames met een ernstig verstandelijke beperking. Ze wonen in hartje Deurne, midden in de maatschappij, op een kleinschalige manier.

Ouderinitiatief

Drie ouderparen hebben deze bijzondere manier van wonen zelf mogelijk gemaakt. Geboren uit de wens om hun kind een thuis te geven.

Wonen bij Ons Thuis voelt als thuiskomen. Maar werken ook! Bij Ons Thuis krijg je:

Ruimte om te zorgen

Het zorgbudget gaat naar directe begeleiding van elk kind. Er is geen directie. Overheadkosten zijn er niet. Registreren doe je zo min mogelijk. Zodat je werkelijk kunt zorgen.

Ruimte om te groeien

Je werkt altijd met z’n tweeën. Er is aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en voor wat je nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren. Dat geeft jou de vrijheid om als begeleider te groeien op de manier die bij je past.

Ruimte om met uitdagend gedrag om te gaan

Het huis is groot en het aantal bewoners klein. Dat haalt druk en stress weg om met uitdagend gedrag om te gaan. Daarnaast word je professioneel begeleid door een orthopedagoog.

Ruimte voor passende werktijden

Het werkrooster wordt op maat gemaakt. Er wordt rekening gehouden met je praktische wensen. Onze ervaring is: als wij goed zijn voor jou, ben jij het ook voor ons. Het is een wisselwerking.

Ruimte voor jouw talent

Bij Ons Thuis is natuurtalent belangrijker dan opleiding. Heb je het hart op de juiste plek? Wil je zinvol werk doen? Stuur dan jouw open sollicitatie. Ben je student bij een willekeurige zorgopleiding (MBO/HBO)? Ook dan kun je bij ons werken.

“Binnen het team worden talenten gezien en gewaardeerd. En het is fijn om altijd terug te kunnen vallen op je collega's.”

Thea Kupers, begeleider